SQS Software Quality Systems, specialist in softwarekwaliteit, is van plan het Amerikaanse Galmont Consulting LLC (“Galmont”) over te nemen voor 22 miljoen dollar.

Galmont is specialist op het gebied van softwaretesten in het midwesten van de VS, met kantoren in Chicago, Dallas, New York en Kentucky. Galmont versterkt de expertise van SQS in de productie- en financiële dienstverleningssectoren, en brengt belangrijke nieuwe expertise in de overheids- en gezondheidszorgsector. Over het jaar eindigend op 31 december 2014, rapporteerde Galmont een omzet van 17,1 miljoen dollar en een winst voor belasting van 1,1 miljoen dollar.

SQS meldt in een persbericht: “De overname biedt SQS een belangrijke en solide bron van inkomsten en past in SQS’s strategie van een geografische diversificatie van inkomsten door versterking van haar activiteiten in de VS. De combinatie van de bestaande activiteiten van SQS USA, de eerder bekendgemaakte overname van Trissential en nu de overname van Galmont, resulteert in een gecombineerde omzet van 62 miljoen dollar (op basis van de cijfers voor 2014) uit IT-projecten, programmabeheer en softwaretesten. Bovendien betekent de Overname een uitbreiding van de huidige lokale dienstverleningscapaciteit van SQS in de VS dankzij een bestaand en groeiend nearshore delivery centre in Lexington, Kentucky. Galmont brengt klanten uit diverse sectoren in met wie zij waardevolle relaties heeft opgebouwd. Dit biedt volop nieuwe zakelijke kansen voor de groep voor haar onshore en offshore softwaretestdiensten. Galmont heeft een sterk managementteam dat onder leiding staat van directeur en grootaandeelhouder Jeri Smith. Hij blijft aan het roer van Galmont, dat nu als bedrijfsonderdeel van SQS verdergaat.”