Op vrijdag 1 augustus vloog ik met Tycho en Suzanne naar Zuid-Afrika. Na een overstap in Dubai kwamen we op zaterdagavond aan in Durban. Daar werden we opgehaald en naar de B&B van Ron en Linda gebracht Een fantastische plek om te verblijven en te studeren.

Na een rustige eerste avond zijn we zondagochtend naar Durban gegaan en hebben de omgeving en het strand verkend. ‘s Avonds was de rest van de groep ook gearriveerd. In totaal zijn we met 11 collega’s. (7 uit Ierland, 1 uit Engeland en wij uit Nederland.) In een andere B&B was een ontmoetingsbijeenkomst en een braai georganiseerd. Zo konden we elkaar al een beetje leren kennen voor de komende drie weken. Het is een leuke groep met mensen met allerlei verschillende achtergronden.

De dagen vullen we overdag vooral met heel veel informatie ontvangen. Erg veel, maar ook zeker leerzaam. In de avonduren studeren we veel, onder het genot van een lekker biertje aan het zwembad. In de achtertuin van de B&B kregen we ook nog bezoek van een hele apenfamilie. Erg leuk om te zien.

Als ontspanning zijn we gaan ziplinen. Hoog in de bomen van de ene naar de andere slingeren, een superleuke ervaring, waar zelfs met hoogtevrees van genoten kan worden. Dit was ook erg goed voor de teambuilding en we hebben weer een mooi stukje van Zuid-Afrika kunnen zien.

Op zaterdag was er een familiedag van SQS in Zuid-Afrika, waar we ook voor waren uitgenodigd. ‘s Ochtends waren er interessante presentaties over mobiele testapplicaties en cloudtesting. ‘s Middags gingen we een ‘amazing race’ houden door het gebied waar we zaten. We moesten allerlei opdrachten uitvoeren om aanwijzingen te verzamelen voor de volgende locatie. Tip van Tycho: eet geen hele peper in de stijd om de titel……! ‘s Avonds was er een gezellig diner en hebben we met de hele groep op Afrikaanse trommels gespeeld.

De dag daarna zijn we op safari geweest en ontzettend veel wilde dieren gezien: Cheetahs, olifanten, buffels, zebra’s en ga zo maar door. Wat een avontuur!

Wouter Vletter

Testconsultant