Daar zit je dan. Op het vliegveld van Dubai, tussen twee vluchten terug naar Nederland in. Mooi tijd om aan mijn blog te werken, want de drie weken traineeship in Zuid-Afrika zijn voorbij gevlogen.

Voor mij waren de bezoeken aan rugbywedstrijden een hoogtepunt. Mijn medestudenten Peter, Paul en Noel zijn echte rugbyfans en hebben mij aardig wegwijs gemaakt in de spelregels. Zodoende kon ik de tweede wedstrijd beter volgen dan de eerste.

Na de wedstrijd zijn we naar de plaatselijke Ierse pub, de Waxys gegaan. Daar werd die avond St. Paddy’s day gevierd. Een Ierse nationale feestdag. In het leven geroepen als excuus om er lekker op uit te gaan, aldus mijn Ierse collega’s! Leuke avond gehad, met als extraatje de winst van Ierland op Frankrijk in de 6-nations cup (ook rugby). De overwinning werd door mijn Ierse vrienden gevierd alsof het Ierse nationale voetbalteam zojuist het WK en het EK tegelijkertijd had gewonnen. Mooi om te zien.

Zondag stond een bezoek aan Ushaka Marine World op het programma. Te vergelijken met ons eigen Dolfinarium. Ook hadden ze er een groot waterpark, met allerlei glijbanen en zwembaden. Na twee uur de zeedieren te hebben bezichtigd, met ook een dolfijnenshow, gingen we naar het waterpark. Dat was drie uurtjes intens plezier. Er waren spectaculaire glijbanen bij, waarbij de lol hem voornamelijk zat in andere mensen uit de glijbaan te zien komen.

Na het waterpark zijn we op zoek gegaan naar een hotel, bar of wat dan ook waar ze een tv-scherm hadden dat ons de mogelijkheid bood om Manchester United – Liverpool te kijken. Paul (Liverpool) en Noel (United) zijn fans van deze clubs, dus we konden absoluut niet om deze wedstrijd heen. Helaas voor Noel werd United in eigen huis weggevaagd.

Doordeweeks was het hard aanpoten met de studie en hebben we veel aandacht besteed aan Loadrunner en UFT. In mijn presentatie voor de groep heb ik in vijf minuten(!) uitgelegd wat het conflict tussen Nederland en Rusland was.

En nu zit ik dus hier in Dubai! Over twee uurtjes gaat mijn tweede vlucht en dat betekent dat ik om 12 uur Nederlandse tijd in Amsterdam land. Het zijn drie (bijna vier) enorm leerzame en leuke weken geweest. Bijna een maand ben ik van huis geweest en nu ben ik ook weer blij dat ik lekker naar huis mag. Dinsdag heb ik een dagje om bij te komen van deze intensieve weken en woensdag meld ik me op het kantoor van SQS in Utrecht.

rik-bakker

Rik Bakker

Testconsultant